Stichting

Teman Teman Sehati

Op 24 april jl zijn we naar Indonesia vertrokken om onze gesteunden te bezoeken. In Jakarta stond onze vertegenwoordiger Dedy Kusmayadi uit Bandung al op ons te wachten. Hij zou de gehele reis bij ons blijven om te helpen en te steunen. Dankzij Max Maakt Mogelijk, die de kosten voor hun rekening namen.

Na ons laatste verslag zijn er helaas 5 mensen overleden. 3 in Bandung, 1 in Jakarta en 1 in Makassar. R.I.P

Alle anderen hebben we kunnen ontmoeten, ook de nieuwe gesteunden die sinds november 2022 zijn opgenomen in de organisatie.

We hebben met eigen ogen gezien hoe de renovatie in Depok was geworden. Klassewerk.

Vanaf Bandung hebben we het vliegtuig naar Surabaya genomen, en dan direkt door naar Malang. Daar was een kumpulan georganiseerd in een restaurant. Wederom konden de mensen eten en drinken wat ze wilden.

Voor alle gesteunden hadden we een rode boerenzakdoek meegenomen. Ze waren er zo blij mee. Een donateur had ons veel pakjes instant soep meegegeven, en stroopwafels, ook die werden uitgedeeld aan verschillende mensen.

We zijn 4 dagen in Malang gebleven om ook de mensen te kunnen bezoeken die niet bij de kumpulan aanwezig konden zijn. In Malang was er ook een cameraman uit Jakarta bij, die heeft gefilmd voor Omroep Max. Dat zal tzt wel uitgezonden worden.

Na Malang zijn we naar Surabaya gegaan om ook daar nieuwe gesteunden te ontmoeten. Het waren af en toe behoorlijke afstanden die we af moesten leggen om er te komen.

Twee hele dagen konden we in Surabaya zijn alvorens weer te vertrekken met het vliegtuig naar Bandung.

In Bandung was ook onze vertegenwoordiger Anto uit Jakarta gearriveerd met zijn vrouw om de volgende dag de kumpulan in het hotel te kunnen meemaken.

Het was een groot succes. Ook hier iedereen blij met de rode zakdoek. Iedereen vroeg of ik ze thuis kwam opzoeken, mar dat ging helaas niet, we hadden nog maar 1 dag, en ik wilde heel graag de fietsenwerkplaats van Sjonnie Pasmans zien.

De dag daarna weer terug naar Jakarta, en de volgende dag meteen door naar het vliegveld om huiswaarts te keren.

Een zeer vermoeiende reis die twee weken in Indonesia, maar we hebben kennis kunnen maken met de nieuwe gesteunden, en ook weer de soms emotionele begroetingen van de mensen kunnen ervaren, die zo vreselijk blij zijn als ze ons zien.

En dat maakt het de moeite waard.